Karriärval

Med Consensum yrkeshögskolas specialistutbildningar höjer du din kompetens och kan aktivt medverka i utvecklingsarbetet på din arbetsplats. Läs om hur tidigare studerandes arbetskarriärer har utvecklats efter utbildningen. 

 

”Jag sökte i första hand till Consensum utbildning Stödpedagog inom LSS-verksamhet utifrån att min nuvarande yrkestitel kvalitetsledare ska bytas ut och ersättas av stödpedagog och då krävs det att man har en utbildning utöver sin grundutbildning genom någon form av eftergymnasial utbildning.”

Läs mer

 

”Kom in på denna kurs och var mycket positiv över att få fördjupa mig i demensvård som undersköterska. Upplägget på kursen har varit som handen i handsken för mig eftersom jag arbetar samtidigt som gruppchef och kan studera i min egen takt. Att få träffa likasinnade är fantastiskt och tankar har cirkulerat i gruppen om att starta ett eget boende för personer med en demenssjukdom. 

Läs mer

 

”Jag vill göra är ett bra jobb och därför valde jag att just läsa till specialist undersköterska inom demens. Jag känner att jag har valt en utbildning som kommer att göra mig till en bättre undersköterska och samtidigt mer attraktiv på arbetsmarknaden, vi speciallist undersköterskor behövs!

Läs mer

 

”Jag fick möjligheten att söka in på Consensum Yrkeshögskolan. Det var lockande att få fördjupa sig i mitt redan viktiga arbete. Consensum är för mig ett proffsigt företag där eleven står i fokus, det är fräscha och moderna lokaler, generöst och flexibelt – alla ska kunna lyckas. Idag studerar jag till Yrkeslärare.

Läs mer

 

Britt-Marie Meller utbildade sig till specialistutbildad undersköterska inom psykiatri och blev erbjuden nytt jobb på arbetsplatsen där hon gjorde sin LIA (Lärande i arbete).

Läs mer

 

”Min specialistutbildning i Psykiatri blev början på en resa. Mitt uppdrag på jobbet har förändrats och i min nya roll jobbar jag bland annat med handledning av kollegor samt på remiss i vård- och omsorgsförvaltningen. Jag har verkligen fått möjlighet att utmana mina nya kunskaper och använda dem i praktiken.”

Läs mer

 

”Efter många år i olika sorters vård/omsorg/socialt arbete hamnade jag i ett läge där jag tyckte att ingen någonsin sa något som jag inte hade hört förut. Men Specialistutbildningen i Psykiatri på Consensum lyckades med det jag sökte.”

Läs mer

 

”Under mina två år på Specialistutbildning inom Äldrehälsa fick jag chans att välja vilka delar jag ville gå in på djupet på. För mig var det otroligt givande och sporrade mig än mer.”

Läs mer

 

Specialistutbildning inom palliativ vård fick Maria att växa på flera sätt. Vilket även noterades av hennes chef som erbjöd en halvtidstjänst som Teamledare. ”Det jag uppskattade mest var att lärarna på skolan var jätteduktiga på att ge bra feedback. Och att de frågade mig vad jag ville med utbildningen, hur långt jag ville nå.”

Läs mer

 • Consensum YH utbildningar

  Specialistutbildningar för undersköterskor:

 • Uppdragsutbildning ökar 
kompetensen

  Uppdragsutbildning ökar kompetensen

   • Vi erbjuder specialutformade utbildningar
    på uppdrag av privata och offentliga
    uppdragsgivare inom hälsa, vård och omsorg.

   

  Läs mer