Lärandegruppen i Sverige AB förvärvar Consensum utbildningar

Lärandegruppen i Sverige AB förvärvar Consensum utbildningar

Lärandegruppen i Sverige AB blir ny ägare av Consensums gymnasium i Lund och Yrkeshögskolor i Lund och Sollentuna med övertagande den 1 mars 2022. Inom Lärande finns idag tjugo gymnasieskolor, åtta grundskolor varav en resursskola samt tre förskolor. Förvärvet breddar Lärandes erbjudande, både genom att addera nya gymnasieprogram till portföljen och genom Yrkeshögskola som är ett nytt segment för Lärande.

Både Lärande och Consensum är starkt värdegrundsstyrda verksamheter med trygghet och lärande i centrum.

– Vi förenar verksamheter vars styrka är det verklighetsanknutna lärandet och samarbeten med branscher, det är viktiga komponenter på vår tillväxtresa konstaterar Mikael Karlsson, Vd på Lärandegruppen i Sverige AB och Jonas Strömgård, vd Consensum.

 

Consensums medarbetare fortsätter arbeta i sina nuvarande roller och alla avtal fortsätter gälla som de är skrivna även efter övertagandet.

– Vi vill uttrycka vår tacksamhet till alla medarbetare för förträffliga insatser och önska dem alla stort lycka till hos den nya ägaren säger Jonas Strömgård, Vd Consensum.

– Vi önskar nya medarbetare varmt välkomna till oss på Lärande och vi ser fram emot att ta tillvara våra gemensamma styrkor och utveckla oss vidare, avslutar Mikael.

 

Lärandegruppen & Consensum